No
čo asi také môže robiť mladá žena bez záväzkov v kuchyni? Z cela nič.
Respektíve sa môže hrať na to, že niečo robí (česť výnimkám). A ja som
presne TENTO druh ženy. Tak na čo by som mohla využiť ten priestor
s veľkým množstvom spotrebičov? Predsa na letný, osviežujúci nápoj.
Na prípravu
nápoja budeme potrebovať: dve
vrecúška zeleného čaju, lístky čerstvej mäty, citrón alebo pomaranč, ľad, 2
litre zovretej vody, hrniec, hnedý cukor alebo lístky stévie alebo Kotányi zmes
na prípravu nápojov a rôzne dekorácie do pohára (slamky, dáždničky
a podobné milé somarinky).
Zelený čaj
Mäta
Stévia
Kotányi zmes na
prípravu nápojov
Pomaranč a
citrón
Príprava: Klasicky si necháme zovrieť cca 2 litre
vody. Do hrnca si vložíme dve vrecúška zeleného čaju a zalejeme ich
vriacou vodou. Hrniec prikryjeme pokrievkou nech sa čaj zbytočne neodparí
a počkáme kým úplne vychladne. Na osladenie čaju môžeme použiť hnedý
cukor. Keď nie je k dispozícii nič sa nepokazí ani bielym. Pre špecifickú
chuť môžeme namiesto cukru použiť zmes od Kotányi na prípravu nápojov. Mne
najviac chutí tá citrónová, no zaujímavú chuť má aj pomaranč. Množstvo
sladidiel je na vás, podľa chuti J. Pre väčších ,,fajnšmekrov“ sú ideálne lístky
stévie. Ja ich v rukách (samozrejme umytých) požmolím a ponatŕham,
poprípade rozdrvím a nasypem do ešte teplého čaju a dobre zamiešam.
Pridávam podľa chuti. Táto ,,sladkosť“ je síce iná ako tá cukrová, no je omnoho
zdravšia a na degustáciu zaujímavejšia.
Takto
osladený čaj dáme do chladničky a počkáme, kým bude dobre vychladený. Ak
by sa čaj zdal príliš silný, pokojne do neho prilejeme studenú vodu. Do
pripraveného pohára dáme niekoľko kociek ľadu a za hrsť ponatŕhaných
lístkov mäty a zalejeme to vychladeným čajom. Do nápoja ešte nakrájame
kolieska citróna alebo pomaranča a kvôli chuti môžeme pridať aj citrónovú
šťavu. Všetko dobre premiešame a dozdobíme podľa vkusu.
Teraz si stačí zavolať kamarátky alebo kamarátov, usadiť sa k bazénu a schuti popíjať. Na zdravie!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára